Malzemeler:
-500 gr un (3 bardak)
-2 tatlı kaşığı kuru maya
-1 su bardağı ılık su
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı bal (yada şeker)
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Sıcak su,bal,kuru maya bir kapta karıştırılır 10 dakika kadar beklenir. Bu süre içinde köpürmeye başlaması lazım yoksa mayalanma başlamamış demektir. Büyükçe bir kabın içine 1 bardak unun içine tuz,yağ ve kabaran maya eklenir ve mikserle karıştırılır. Daha sonra kalan 2 bardak unda eklenip hamur 5 dakika kadar yoğurulur. Arada un eklemeniz de gerekebilir sonunda ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir.
90 dakika kadar üzeri kapalı şekilde beklenir. Hamurun kurumaması için kabın içini yağlamanızı öneririm.
Hamur bu süre sonunda nerdeyse iki katına çıkacaktır.
Yapacağınız pizzalarda kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
Açmalı Muhallebi Tarifi
3 ay önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder