Malzemeler:
-1 demet isirgan
-1 cay bardagi un
-2 cay bardagi sut
-3 yemek kasigi tereyagi
-1 yemek kasigi nane
-3 dis sarimsak
Yapilisi:
Isirganlari sirkeli suda yarim saat bekletin. Daha sonra suzup buyukce bir tencereye koyun icine tuz ilave edin ve yumusayincaya kadar kaynatin. Haslanan isirganlarin kalin dallarini ayiklayin daha sonra tel suzgec yardimi ile ezin. Mumkun oldukca az puturlu bir pure elde etmeniz lazim. Icine 1 cay bardagi sut eklenip kaynatin. Bu arada 1 cay bardak sutte unu eritin. Topaklanmamasi icin bu karisimida suzgecten gecirmenizi tavsiye ederim. Bu karisimi direk isirganin ustune dokecegiz ve surekli karistirarak muhallebi kivami elde ediyoruz. Tereyagini eritip icine ince kiydigimiz sarimsaklari ekliyoruz biraz kavurduktan sonra uzerine naneleride ilave ediyoruz. Tereyagini sicak unlu isirgan karisimina ilave edip karistiriyoruz...
Afiyet olsun...
Açmalı Muhallebi Tarifi
3 ay önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder