14 Nisan 2012 Cumartesi

Limon Sufle




 Tarifi aldigim siteden suflenin bu kadar kabaracagini anlayamadigim icin ilk denememdeki sufleler tasti o yuzden pisirme sonrasi fotografi yok sadece firina koymadan onceki fotografi ekledim





Malzemeler :

10 adet orta boy limon
3 adet yumurta
150 gr seker
3 yemek kasigi un


Yapilisi:

10 tane limonun altlari duz duracak sekilde olmali. Ufak tumsekleri kesebilirsiniz (aman dikkat fazla kesmeyin zira limonlarin iclerini bosalticagiz!) Daha sonra limonlari teker teker elinize alin ve uste 1/4 kismi kalacak sekilde kapak cikartilir. Ustu acilan limonlar tatli kasigi yardimi ile bosaltilir.Butun limonlar bosaldiginda cikan posa ve sular elege alinir ve sulari cikartilir. Posalari atabilirsiniz.

Bu tatliyi yaparken cikolata eritilirken kullanilan benvari usul eritme kullanilacak o yuzden bu ise uygun bir tencereniz olmasi lazim. Once buyukce bir kaba su konulup kaynatilir bu kabin ustune daha ufak bir kap konulur. Burda muhim olan asagidaki suyun kaynamasi ancak usteki kaba degmemesi gereklidir. Umarim anlatabilmisimdir... ]

Firin 180 dereceye ayarlanip isitilmaya baslanir.

3 adet yumurtanin sari ve beyazlari ayrilir.  Sarilarin ustune 75 gram seker ve 50 gram limon suyu ve un eklenir. Orta hizda karistilir,daha sonra benvari kabina alinarak karisim incelene kadar 7-8 dakika devamli karistirilir. daha sonra ocagin ustunden alinip mikserle surekli karistirilarak sogumasi saglanir.

Yumurta beyazlari kalan sekerle beraber benvari kabina alinir ve orta hizda surekli cirpilir, Karisim once beyaza donecek el degecek isiya gelene kadar cirpmaya devam edilir. Daha sonra ocaktan alinip yavas hizda devamli karistirilir, karisim hazir krem santiler gibi olacak

Bu karisimin 1/3 u yumurta sarili ona eklenip mikserle biraz karistirilir sonra geri kalan harc da eklenerek homojen bir karisim elde edilir.



Hazirlamis oldugumuz limonlarin icine sufle karisimi doldurulur (kaplarin sadece yarisini doldurmanizi tavsiye ederim ben biraz fazla doldurunca tasti!) ve firinda 15 dakika kadar pisirilir. Firinlarin farkli farkli oldugunu dusunursek uzerleri esmerlesince icleri de pismistir.

Suflenizi ister sicak ister soguk servis edebilirsiniz.Soguyunca ne yazikki sufleler sonuyor...

  Tarif Taste of adventure sitesinden alintidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012