7 Nisan 2012 Cumartesi

Kizarmis Muz










Malzemeler:
2 adet muz
100 gr un
50 gr sut
1 corba kasigi kuru uzum
yarim cay kasigi tarcin
yarim cay kasigi hindistan cevizi
2 kasik margarin (oda sicakliginda)
Az sivi yag

Hazirlanisi:

Muzlar ezilerek uzerlerine un,sut,tarcin ve hindistan cevizi ve margarin ilave edilir, son olarak kuru uzumler ince sekilde kiyilip karisima eklenir. Homojen bir karisim elde edinceye kadar karistirilir. Eger cok karisim cok civik oldu ise unla toplayabilirsiniz,cok kati ise sut ilave edebilirsiniz.

Teflon tava kizdirip,yaglanir.Corba kasigi yardimi ile  biraz karisim alinarak kizgin tavaya konulur. Az pistikten sonra kasikla inceltirseniz iyi olur. Masa yada catal yardimi ile altlarinin pisip pismedigi kontrol edilir. Kizardi ise cevrilir. Butun malzeme bitene kadar bu islem dorterli beserli gruplar halinde devam edilir.

Kahvaltida sicak servis etmeniz ve yaninda varsa akcaagac surubu yoksa bal yada recel vermeniz siddetle tavsiye edilir.

Afiyet olsun

 Tarif  Aggieskitchen.com sitesinden alintidir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012