Malzemeler:
250gr patlican
250gr kabak
150gr domates
250gr biber
150gr sogan
Tuz
Karabiber
Kekik
60gr zeytin yagi
Yapilisi:
Firini 170 dereceye ayarlamaniz lazim arada ,sebzeleri temizledikten ve parcaladiktan sonra yaklasik 40 dakika kadar sote yapmaniz surecek bunu goz onune alin...
Patlican,kabak esit buyuklukte kareler halinde dogranir ve ayri ayri tabaklara konulur. Domatesin kabuklari soyulur ve cekirdekleri cikarilarak baska bir tabaga konulur.Biberler cekirdeklerinden temizlenir ve kupler halinde dogranir son olarakta sogan yemeklik dogranir. Butun sebzeler 20 ser gram yagda sote edilir. Kabak,patlican icin 7-8 dakika yeterlidir. Patlican icin sakin 20gr yagdan fazlasini koymayin muhtesem yag emen bu sebze yuzunden yemeginiz cok yagli olabilir.Domatesleri sotelemiyoruz. Sotelenen sebzeler ve domatesler firin tepsisine yada borcama konularak uzerine tuz,karabiber ve kekik serpilerek firinda 15 dakika kadar pisirilir.
Dilerseniz sicakta yiyebilirsiniz ama size tavsiyem sebzeleri bir gun sonra soguk yemeniz....
Açmalı Muhallebi Tarifi
3 ay önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder