1 Şubat 2012 Çarşamba

Balli Soya Soslu Tavuk


Malzemeler:
4 adet Bagget
1 yemek kasigi bal
1 yemek kasigi soya sosu
2 adet orta boy Patates
1 adet orta boy Sogan
Zeytinyagi

Tarifi:
Bagetler kaynar suda 2 dakika bekletip çıkartın. Peçete havlu ile etraflarini iyice kurulayıp, kenarda kuruması için 1 gün bekletin.
Tavuk ne kadar çok kurursa sosunu iyice içine alacak ve tavukların derisi çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Patatesleri soyup buyuk parcalar halinde dograyin sogani ben 4 parcaya boldum ve kalin halkalar elde ettim

Var ise güveç bir kaba, yoksa cam bir kabın içine (yağlı kağıt sermenizi öneririm zira sonra temizlemesi epey zor oluyor) azcik zeytin yagi gezdirin ve patatesleri ve sogalari tek sira dizin...
1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı soya sosunu iyice karıştırın, öncelikle bagetlerin derilerinin altına bu karışımdan yedirerek sürün. Ete bıçakla birkaç çizik atıp, parmaklarınızla iyice ete girecek şekilde sürün ki sos iyice nüfuz etsin içine. Tavuğun derisi üzerine bu sostan olabildiğince sürmeniz lezzetin kaynağı burası. Pişerken tavuk derisinin yağı ile beraber bu sos patate ve soganlarin üzerine doğru akacak ballı, soyalı lezzet aklınızı başınızdan uçuracak bir hal alacak.
Fırınınızı 145 dereceye ayarlayın ve tavuğunuzu 1 saat 30 dakika bu ısıda pişirin. Üstünün nar gibi piştiğini göreceksiniz, pestilin akıllara zarar görüntüsü ise yüzünüzü güldürecek.

Ozellikle Bal kabakli pilavla super oluyor...

Tarifin orjinalı Refikanin mutfagindan.Aslında tarifi Hurriyetin pazar ekinde okumuştum ben baya bi modifiye ettim..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012