16 Şubat 2012 Perşembe

Kibris Tatlisi

Tarifi cok degerli bir ablamdan aldim. Bana verdigi kagittan da tarifin asil kaynagini buldum. Acikcasi ben tattigimda bayildim. En kisa zamanda yapip kendi yaptigimin fotografinida sizlerle paylasacagim...
MALZEMELER: 
- 3 adet yumurta 
- yarım su bardağı şeker 
- yarım su bardağı sıvıyağ1 su bardagı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi 
- 1paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta 
- yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya 
- 1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı  şeker
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer  malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Tarifin orjinalı Muko`nun yasamasebeplerim blogundan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012