Tarifi cok degerli bir ablamdan aldim. Bana verdigi kagittan da tarifin asil kaynagini buldum. Acikcasi ben tattigimda bayildim. En kisa zamanda yapip kendi yaptigimin fotografinida sizlerle paylasacagim...
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ1 su bardagı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ1 su bardagı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı nişasta
- yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Öncelikle
şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir
tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp
15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve
vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Tarifin orjinalı Muko`nun yasamasebeplerim blogundan alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder