Malzemeler:
-2 adet kereviz
-1 adet patates
-1 adet kuru sogan
-1 adet havuc
-1 corba kasigi un
-1 adet limon
-Zeytinyagi
-Tuz
1-1.5 litre su kaynatin bu arada Kerevizleri ufak kupler seklinde dograyin.Patates,havuc rendelenir. Sogan kalin halkalar seklinde dogranir. Tum bu malzemeler kaynayan suda 15-20 dakika kadar kaynatilir. Bu arada zeytin yagi tavada kizdirilir icine un eklenerek kavrulur. Unun rengi hafif koyulasinca haslama suyundan biraz unun ustune alinip bulamac elde edilir ve bu bulamac yavas yavas kaynayan sebzelere eklenir. Son olarakda tuz ve limon sikilarak suyu corbaya eklenir.
Afiyet olsun
Tarifin orjinali almaniniz siddetle tavsiye ettigim
Refika`nin mutfagi blogunun "
Yeni Istanbul`da yasam ve yemek uzerine tarifler" kitabindan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder