11 Şubat 2012 Cumartesi

Bal kabakli pirinc pilavi










Malzemeler:
-200 gr bal kabagi
-2 su bardagi pirinc
-1 adet orta boy sogan
-Zeytin yagi
-Sicak su
-Karanfil
-Tuz
-Karabiber

Tarifi:
Oncelikle kabaklarin kabuklari temizlenir daha sonra kup seker buyuklugunde parcalanir. Zeytin yaginda az kavrulur  ve uzerini az gececek kadar sicak su ile  yumusayincaya kadar haslanir (biraz buyuk bir tencere secin zira bu malzemenin ustune pirincler eklenecek). Bu arada soganlar yemeklik dogranir ve baska bir tencerede zeytin yagi ile pembelesinceye kadar kavrulur uzerine pirincler,tuz,karabiber eklenerek kavrulmaya devam edilir. daha sonra  kabaklar altta kalacak sekilde pirincler eklenir ve suyu tamamlanir icinede 2-3 tane karanfil atilir. Orta ateste pirincler pisene kadar arada kontrol edilir gerekirse su eklenir...

Ozellikle  Balli soyasoslu tavuk ile super oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012