Malzemeler:
-200 gr bal kabagi
-2 su bardagi pirinc
-1 adet orta boy sogan
-Zeytin yagi
-Sicak su
-Karanfil
-Tuz
-Karabiber
Tarifi:
Oncelikle kabaklarin kabuklari temizlenir daha sonra kup seker buyuklugunde parcalanir. Zeytin yaginda az kavrulur ve uzerini az gececek kadar sicak su ile yumusayincaya kadar haslanir (biraz buyuk bir tencere secin zira bu malzemenin ustune pirincler eklenecek). Bu arada soganlar yemeklik dogranir ve baska bir tencerede zeytin yagi ile pembelesinceye kadar kavrulur uzerine pirincler,tuz,karabiber eklenerek kavrulmaya devam edilir. daha sonra kabaklar altta kalacak sekilde pirincler eklenir ve suyu tamamlanir icinede 2-3 tane karanfil atilir. Orta ateste pirincler pisene kadar arada kontrol edilir gerekirse su eklenir...
Ozellikle Balli soyasoslu tavuk ile super oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder