14 Ocak 2012 Cumartesi

Sehzade Tatlisi (Hashasli Sekerpare)



Bambaska bir tarif ariyordum kendimi lezizsofralarda buldum. Soyle evdeki malzemelerle yapabilecegim bir tarif ariyordum Seval hanim`in bu basit tarifini buldum,aslinda tam olarak tarif onunda degil zira o da Sevimlimutfakta dan alimis tarifi...

Evde tek yumurtam oldugu icin ben yarisini yaptim,iykide oyle yapmisin cunku bir mini firin tepsisine sigmayacakmis...


Malzemeler:


250 gr margarin ( oda ısısında )

2 yumurta

1 çay bardağı tozşeker

1 su bardağı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

8-9 yemek kaşığı tepeleme un

haşhaş (üstüne koymak için)

Şerbeti:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Ben icine biraz da gul suyu koydum. Son zamanlarda hangi serbetli tatliyi yapsam gulsuyu ekliyorum...

Yapılışı:
Bir kapta, yağ, şeker ve irmiği yoğuralım. Yumurtaları ekleyelim. Vanilya, kabartma tozu ve unu da koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak, her tarafını mor haşhaşa bulayalım. 200 C ısınmış fırına koyup pişirelim. ( Tatlıyı kaç dakika pişirdiğimi hatırlamıyorum ama pişerken üzerleri çatlıyor ve bu çatlaklar kızarana kadar pişirelim, aman fazla tutmayin altlari yaniyor ) Tatlı pişerken şerbeti hazırlayalım. Tencereye şeker ve suyu koyalım ve kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp limonuda koyarak ateşten alalım. Tatlı fırından çıkınca 2-3 dk sonra sıcak şerbeti üstüne dökelim. (ikiside sıcak olacak). Gozunuze fazla gozuke bilir ama hepsini emiyor

Tarifin orjinal adresi Sevimlimutfakta imis, benim tarifi buldugum site Lezizsofralar...

(Bu tatlinin adinin nerden geldigini arastirdigim biraz ve Hurrem sultana ulastim. Hurrem oglu SELIM icin sarayda bu tatliyi yaptirip dagittirmis...Ne kadar dogrudur bilmem ama blogumda bir Osmanli tatlisi olmasi beni heycanlandirdi.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012