20 Ocak 2012 Cuma

Ev Yapimi Cikolata Kaplamali ve Iced Glazed Donut


Tarif lezizsofralar sayfasindan, tarif muhtesem olunca dokunmadan aynen yayinliyorum (Bazi eklemeler yaparak)....

MALZEMELER:
  • 300 ml ilik süt
  • 50 ml ilik su
  • 42 gr lik yas maya
  • yarim cay kasigi tuz
  • 125 gr toz seker
  • 80 gr eritilmis ilik tereyagi
  • 2 yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 750 gr un (kulak memesi kivaminda olacak hamur) (Benim yaklasik 1kg kadar un koymam gerekti!)
  • Üzeri icin:beyaz ve sütlü krüvetür cikolata (Bu tarif icin yaklasik 3 adet 80gramlik cikolata gerekiyor!)
  • Üzerine serpmek icin renkli sekerler ( hic biri yoksa sadece pudra sekerine bulanada bilir)(Hindistan cevizi,badem,findik,pasta susu,kalp cikolata,antep fistik kullandim ben!)

YAPILISI:Ilik süt, su,margarin,yumurta, maya ve seker yogurma kabina aliniriyice bir birine karistirdiktan sonra kalan malzemeler eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur hamur yogrulur hamur üzeri örtülüp sicak bir ortamda 20 dakika mayalanmasi icin bekletilir,mayasi daha öncede gelebirlir o zaman daha erken acma islemine baslana bilinir,hamur altina ve üzerine un serpilerek merdane veya oklava ile 1,5 cm kalinliginda acilir,

Daha sonra genis agizli bir bardak ile kesilir ortasi ise kucuk icecek kapaklari boyutunda bir seyle kesilebilir,

tüm hamur bu sekilde yapildiktan sonra yagli kagitin üzerine alinir kestigimiz parcalar ve burda 15 dakika daha bekletilerek mayasinin gelmesi saglanir,

mayasi gelen hamur iyice kizdirilmis yagda her iki tarafida esit sekilde yakmadan kizartilir,(Bu kisimda baya problem yasadik,yagin fazla sicak olmasindanmi nedir,donatlar biraz karardi ama icinin pismesi icin bu gerekli idi. Gene ilk deneme icin basarili sayilabilir!!)


Güzel kizaran donutlar daha sonra fazla yagini cekmesi icin mutfak kagidi serilmis bir tepsiye alinir,


burada iyice sogutulur ve dinlendirilir,

Daha sonra benmari eritilmis cikolataya tek tarafli batirilirve renklisekerlerle süslenir üzerinin cikolatasi kuruduktan sonra servis yapilabilir ayrica oda isisinda sogumasi gerekmektedir hicbir sekilde buzdolabinda bekletilmemeli ve taze taze tüketilmelidir simdiden afiyet olsun.


ICED KAPLAMA ICIN:

185gr pudra sekeri

1 cay kasigi tereyagi

7-8 tatli kasigi sut

Butun malzeme bir kaba konur iyice erimesi saglanir ve alti kapatilir. Hafif koyulasinca donutlar buna daldirilir.Yanliz cabuk yapmaniz lazim bu islemi zira kaplama cabuk donuyor.Ikinci resimde ustteki 4lu sade alttakiler ise kaplama ustu sus konulmus donutlarim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012