22 Aralık 2011 Perşembe

Dobalac

4 kişilik için

1 s. Bardağı Tarhana
1 s. Bardağı Bulgur
1 Yumurta
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tepsiyi ve elinizi unlamak için Bolca un
1 Adet orta boy soğan
Sıvı yağ
Salça
Yogurt
Sarımsak

1 gece önceden Bulgur ve Tarhana su ile ıslatılır (Bekleyecek zamanının yok ise sıcak su ile ıslatıp yarım saat bekleyebilirsiniz). 1 saat sonra gerekirse üzerine su ekleyin zira suyunu hızlı çekebilir. Sabah bu karışıma yumurta eklenir ve karıştırılır. Daha sonra once nane,dilediğiniz kadar tuz,kabarbiber,kimyon eklenir (Özellikle 2 kaşık yazdım nane için zira kritik önemi var elbette sevmeyenler katmayabilir ama en az 1 kaşık katın derim). Üzerine un ilave edilir ve iyice karıştırılır. Kıvamı tarif etmesi zor ancak oyle kulak memesi falan yapıcam diye uğraşmayın sürekli un yiyor ama bir turlu o kıvama gelmiyor... Soyle ele gelecek kadar olsa yeter sonra bir tepsinin butun tabanına un serpin bir köşesinede bolca dökün kaşık yardımı ile hamuru alın ve bu un yığınını üstüne koyun bir parçada un ile elinizi unlayın sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparın elinizin ortasında yuvarlayın. Sonuçta resimde gördüğünüz gibi taneler elde etmek için hafifçe bastırın. Olan taneleri un serptiğimiz kısma sıralayın. Arada elinize un alarak tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın...

Daha sonra bir tavada yağ ile soğanlari kavurun üstüne salça ekleyin,1 dakika daha kavurun kısık ateşte. Daha sonra üzerine sıcak su ekleyin soğanlı,salçalı karışımın.

Önemli olan suyun kaynar vaziyette olması. Su kaynayınca hazırladığımız dobalaçları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. 5-6 dakikada olması lazım.Elbette daha az yada fazla tutabilirsiniz ve elbette pişirme süresi ocağın ateşinin harına bağlı.

Dobalaçlar pişerken sizde sarımsaklı yoğurdu hazırlayabilirsiniz bu arada...

Sıcak sıcak tabaklara konur üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

DİKKAT: 2. ve üzeri tabağı isteyenlere bir süre sonra şişkinlik yapabileceği uyarısını yapın sonra bu muhteşem yemek eziyete dönüşmesin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012