Kışın benim en sevdiğim sebzedir kereviz yanlız 1kg kereviz 2 kereviz severe az geliyor bunu anladım kendim pişirince tabii kereviz sevmeyen kişiler içinde eziyet olabilir.
Tarifi çoğu zamanki gibi ANNEM den aldım...
MALZEME:
1 kg kereviz
1-2 adet soğan
Zeytinyağı
1 adet portakal
Yapılışı
Kerevizleri güzelce soyun (Biolog bir arkadaşım benim az soyduğumu söylemişti ki ben genelde kalın soyar(d)ım!!!) küp küp kesin ve suda bekletin ki sararmasın...
Soğanları piyazlık doğrayın ve zeytin yağında kısık ateşte kavurun. Kerevizleride ekleyin ve kısa bir süre soğanlı yağlı karışımda çevirin üzerine 1 portakalın suyunu ekleyin kapağını kapatıp arada karıştırarak pişmesini bekleyin. Kerevizler yumuşayınca altını kapatın. Dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk yiyebilirsiniz. (Piştikten 2 gün sonra enfes olur yemesi...)
Açmalı Muhallebi Tarifi
3 ay önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder