MALZEMELER:
Kek icin :
4 Yumurta
2 su bardagi seker
2 corba kasigi kakao
1 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
2 su bardagi un
Kabartma tozu
Vanilya
Kremasi icin:
40 gr tereyagi
4 corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
1/2 su bardagi seker
1 paket vanilya
200ml sut
Ayrica:
Soguk sut
Muz
Hazirlanisi:
Yumurtayi sekerle guzelce cirpin. Siviyag,sut ve vanilya ve kakao ekleyin bir daha karistirin en son un ve kabartma tozunuda ekleyip hepsi karistirin. 175 derece firinda 30dk kadar pisirilin,
Krema icin margarin,un ve nisasta unun kokusu gidene kadar kavrulur. Kalan malzede bu karisima eklenir ve krema kivamina gelene kadar kisik ateste karistirilin.Daha sonra sogutulur.
Kek pisince hafif soguduktan sonra cay bardagi ile kesilir. Kalan malzeme blendardan gecirilir
Ufak kek soguk sute daldirilir ve uzerine muz ve tatli kasigi krema konulur. Bu kek daha sonra blendirdan gecirilen kek parcaciklarin kaldirip kremanin ustu tamamen kaplanir...
Orjinal tarif icin
link
Orjinal tarifteki krema ile tarifteki kek gibi 3 tanesine yeter(mis) bunu tecrube ettim bende tarifi 3 de 1 oraninda azalttim.
--------------------
2 kez sorunsuz yaptığım kek 3. seferinde kabarmadı acayip sinir oldum bende 4.kez yaptım zira Büşra`ya söz vermiştim yarın için... Bu sefer sorunsuz oldu sanırım yumurta ve şekeri iyi çırpmak lazım ve fırını iyi ayarlamak zira 3. seferde kabarmadığı gibi ortasıda hamur oldu... bende fırını soguk sekilde başlayıp 45 dakika pişirdim tam oldu...
YanıtlaSil