Malzemeler:
- 2 yumurta
-200 ml sut
-100 gram un
-15 gr margarin
-2 cay kasigi tuz
-1 cimdik seker
Yapilisi:
Firin 220 dereceye ayarlanirFirin tepsisi de firina konulur zira karisimi dokerken tepsinin sicak olmasi lazim
Yumurta ve ilik sut iyice cirpilir icine eritilmis tereyagi tuz ve seker eklenir,karistirilir. Uzerine un elenerek ilave edilir ve homojen oluncaya kadar karistirilir.
Tum karisim elekten gecirilir ki icinde varsa topak kalmasin.
Muffin kabi guzelce yaglanir ki yapismasin
Gorsel www.theaprongal.com sitesinden alintidir
Haznelerin yarisi dolacak sekilde doldurulur ve firinda 30-35 dakika pisirilir. Dilerseniz hamurlarin ortasina rendelenmis kasar da koyabilirsiniz. Uzerleri kizaran Popoverler firindan cikartilir ve iclerindeki sicak hava kurdan yardimi ile bosalitilir.
Açmalı Muhallebi Tarifi
3 ay önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder