30 Ocak 2013 Çarşamba

Challah




Bu tarifi cikartmak icin tam 5 kitabtaki tarifleri karsilastirdim. Bana en mantikli tarifi ve fotograflarini sizlerle paylasiyorum.

Malzemeler:

- 500 gr un
-50 gr seker
-10 gr tuz
-180ml ilik su
-1 paket instant maya
-2 yumurta
-30 gr tereyagi
-50ml ilik sut

Ustu icin
-Susam
-Hashas tohumu
-2 yumurta


Yapilisi:

500 gr unun bir tarafina tuz,seker diger tarafina maya eklenir (Tuz instant mayanin kabarmasini engeller mumkunse sivi ile temas etmeden tuzla temas etmesi istenmez!) Su,sut eklenir karistirilir. Yumurtalar cirpilir ve eritilip ilitilmis tereyagi  ile beraber harca eklenir. Guzelce yogurulur yjklasik 5 dk kadar.Gerekirse un ilave edin ama cok fazla olmasin. Homojen bir hamur elde etmeniz gerekli ve bir kaba konularak uzeri havlu yada strec film ile ortulup en az 2 saat beklenir ta ki hamur iki katina cikana kadar.

Hamurun havasi alinir ve her biri 110ser gramlik 8 parcaya ayrilir. parcalar mumkun oldugunca ince ve birbirine esit uzunlukta rulolar yapilir.

3 u asagidaki gibi orulur

  














5 li olanda asagidaki gibi orulur












Sonucta soyle iki parca elde edilir




5 li olanin ortasina oklava ile yuva yapilir.


3 lu parca 5 li parcanin ortasina yerlestirlir




Bu sekilde en az 60 dakika bekletilir ta ki hamur tekrar kabarana kadar. Bu arada 1 yumurta ve ikincinin sadece sarisina 1 tatli kasigi su ve bir cimdik tuz ilave edilir ve cirpilir 30 dakika dinlendirilir. Firin 180 dereceye getilrir .Yumurtali harc Challah`in ustune surulur. Uzerne susam ve hashas tohumu serpilerek firinda 30 dakika kadar arada kotrol edilerek pisirilir...

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012