Malzemeler:
1.5 su bardagi sut
2 yemek kasigi kakao
2 yumurta
1 tatli kasigi vanilya
3 yemek kasigi tozseker
1 yemek kasigi jelatin
3 yemek kasigi sicak su
Sos icin:
Yarim su bardagi yogurt
Yarim tatli kasigi vanilya
Yapilisi:
Sut`e
kakaoyu ilave edip kaynatin. Yumurtalarin sarilarini ayirin,seker ve
vanilya ilave edip cirpin.Az az hizlica karistirarak kakaolu sut`e ilave
edin, karisim koyulasana kadar surekli karistirin ancak
kaynatmayin.Jelatini sicak suda cozdurup ekliyoruz.Sogumaya birakiyoruz
Yumurta
aklarini bir kaseye koyup,kopurene kadar cirpin. Sutlu karisima azar
azar ilave edin. Tatliyi kaselere paylastirip buzdolabinda bekletin.
Sos icin yogurtla vanilyayi iyice karistirin.
Tatli ile birlikte sosu yanyana servis yapin.
Açmalı Muhallebi Tarifi
3 ay önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder