28 Ocak 2013 Pazartesi

Sutlac

Farkli bir sutlac denemek isteyenlere enfes lezzetli bir sutlac tarifi.

Malzemeler
- 1 lt sut
- 200 gram seker
- 50 gr nisasta
- 1 cay bardagi pirinc
- 1 Tarcin cubugu
- 3-4 adet karanfil
- 3-4 adet kakule
- 1 limon

Yapilisi:

Tarcin cubugu kirilip,karanfil baslarindaki toplar ezilerek sapi ile birlikte, kakule ici acilarak tencereye konulur.1 dakika kadar tencerede kavrulur (Bu sirada inanilmaz bir koku cikiyor bu tarifi aldigim Gordon Ramsays tarifinde ilk gordugumde acikcasi gereksiz gelmis idi ama bence muhakkak deneyin, ha sartmi - Degil!)
Baharatlarin ustune 1 lt sutun yarim bardagi haric hepsi eklenip uzerine limonun yarisinin kabugu rendelenip  kisik ateste kaynamaya birakilir
Bu arada pirinclerde bol su eklenerek ayri bir tencerede kaynatilir ta ki pirinc taneleri yumusayincaya kadar.
Yarim bardak sutun ustune 50 gr nisasta eklenir ve karistirlir. Sut kaynayinca bir suzgec yardimi ile suzulur icindeki taneler elenir.

Sut tekrar atese konulur tekrar kaynatilir. Sicak sutten bir miktar alinaran nisastali sut bir nebze ilitilir. Daha sonra kaynayan sute eklenir. Yogunlugu artinca pirincler ilave edilir. Kalan limonun kabuklari da rendelenip ocaktan alinir. Hemen ufak kaplara paylastirilir,ister sicak ister soguyuncaya kadar disarda,soguduktan sonra buzdolabinda bekletilir ve soguk yenilir. 

Gorunusu sade sutlactan farksiz ama tadi inanilmaz guzel bir sutlac...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012