2 Şubat 2013 Cumartesi

Sarimsakli Ekmek Cubuklari





Gorsel icin kusura bakmayin ekmek cubuklarini ikiye boldukten sonra geldi aklima fotograf cekmek...


Malzemeler:

- 500 gr un
- 240 ml ilik su
- 1 paket instant maya

- 2 corba kasigi sivi yag
- 2 tatli kasigi tuz

- 100 gram tereyagi
- 50 gr kasar peyniri
-1 corba kasigi kekik
-1 corba kasigi feslegen
-1 corba kasigi biberiye
- 2-3 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi tuz

Yapilisi:

Un,maya,siviyag ve suyun yarisi karistirilir. Tuz ve kalan su azar azar ilave edilir (Su fazla  gelebilir yada eksik gelip daha su ilave etmeniz gerekebilir) yapiskan bir hamur olmamasi lazim hani derler ya kulak memesi,iste ondan az yumusak olacak. Hamur kivama gelene kadar en az 5 dakika yogurun. Sonra 1 saat uzeri ortulu sekilde dinlendirin. Hamur dinlenirken kasar peyniri rendelenir,sarimsaklar havanda ezilir yada ince sekilde kiyilir,geri kalan bahartlar bir kaba konulur uzerine tereyagi eklenir, Catal yardimi ile yag ve geri kalan malzemeler harmanlanir.

Firin 190 dereceye ayarlanir

Hamur dikdortgen sekilde acilir,harc uzerine esit sekilde yayilir. Bicak yardimi ile kisa kenardan 2 parmak kalinliginda parcalar kesilir. 2 parca ustuste konularak uclari sabit kalmak suretiyle burulur.

Tabanina yagli kagit serilmis tepsiye aralikli sekilde dizilir. Benim firinim kucuk oldugu icin 2 tepsi oldu.Firinina gore degisir ama  25-30 dk ustleri kizarana kadar pisirilir.

Sonrasini biliyorsunuz,afiyetle yenir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012