15 Aralık 2012 Cumartesi

Panettone

Dubai de her Noel de yabancilarin severek tukettigi bu kek 24 unden once acayip pahali oluyor. 25 inde ise fiyatlari 3de1 kadar iniyor. Muazzam lezzetli bu keki muhakkak alirdim bende, simdi boyle bir sansim olmadigi icin bende kendim yapmaya karar verdim....

Malzemeler

1½ tatli kasigi kuru maya
240ml sut
50 gr seker
450 gram un
½ tatli kasigi tuz
70 gram tereyagi
3 yumurta
1 paket vanilya
170 gram kuru meyve

Yapilisi:

Sutun bir kismini ilitin (parmaginizla sicakligini kontrol edin cok sicak olmamali). Icine kuru mayayi ilave edin ve 5dakika kadar mayanin aktive olmasini bekleyin. Bu arada unu,sekeri,vanilyayi,tuzu buyukce bir kaba koyun ve iyice karistirin. Kuru meyvelerinizi ufacik olacak sekilde mumkun oldugu kadar esit parcalar halinde dograyin. S

Kabarcik cikamaya baslayan mayayi kalan sutle birlestirin icine eritilip ilitilmis tereyagini ekleyin karistirin. Yumurtalarin ikisini cirpip ekleyin (3. yumurtayi cirpip piserken ustune surecegiz!)

Kuru karisimin ustune sutlu karisimi ilave edin once kasik yardimi ile sonra elinizle yogurun yaklasik 5-6 dakika kadar yeterli biraz civik olucak ama genede elinize yapismamasi lazim. Hamuru duzlestirip uzeriye kuru meyvelerin bir kismini koyun biraz daha yogurun sonra gene duzlestirin kalan meyveleride ilave edip. Buyukce bir yumak elde edin . Ustunu temiz bir bezle ortup 2 saat kadar sicak bir yerde hamurun kabarmasini bekleyin.

Kalibinizin icini yagli kagitla kaplayin (hamur 2 katina cikacak ve piserken tekrar kabaracak bunu goz onune alin) ben cevresini once cepecevre sardim sonra tabanina duz bir yagli kagit tabakasi daha koydum, zaten hamur civik olmadigi icin akma derdi yok.

Hamurun havasini almak icin 1 dakika kadar tekrar yogurun ve hazirlamis oldugunuz yagli kagitla kaplanmis kabin icine yumagi koyun. 2 saat daha hamurun tekrar kabarmasini bekleyin.

190 dereceye isitilmis firinda 40-45 dakika kadar pisirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012