13 Şubat 2013 Çarşamba

Cikolatali Sihirli Pasta

Bu tarifi ilk gordugumde hadi canim dedim ama acikcasi merak ettim de. Hemen yazdim aklimin bir tarafina  ilk firsatta denemek icin.



Malzemeler
-50 gr tereyagi
-200 gr seker
-450 ml sut
-90 gr un
-1/2 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tarcin
-60 gr kakao

Yaninda servis icin vanilyali dondurmayi siddetle tavsiye ederim!!

Yapilisi:
Firin 180 dereceye ayarlanip calistirilir.
50 gr tere yagin bir kismi ile firin kabi (18cm capinda en az 8cm yuksekliginde) yaglanir. Kalan yag tencerede eritilir ustune 150gr seker ve 150ml sut ilave edilir. Katilan malzemeler eriyince tencere ocaktan alinir. icine un,tarcin,15gr kakao ilave edilir guzelce karistirilir. Yagladigimiz kaba konulur. Baska bir kapta 50gr seker ve 45 gr kakao guzelce karistirilir ve unlu karisimin ustune mumkun oldukca esit kalinlikta serpilir
Kalan sut  kaba dokulur. (Burada suphelerimin gercek oldugunu gordum civik bir sey oldu sonuc )

50-60 dakika kadar pisirilir. Pistiginiz nasil anlayacaksiniz cok basit kurdanla ama kek gibi kuru cikmayacak. Kurdani saplayinca once kremamsi kismindan gececek sonra birden sanki keke saplaniyor gibi olacak. Dilerseniz 10 dk daha firinda tutabilirsiniz. Sonra firindan cikartip biraz soguyunca servis edebilirsiniz yaninda elbette vanilyali dondurma ile...

Not: 2. kez yaparken ayni miktarda harci 8 esit kaba yaplastirdim.Ustlerine kakao-seker karisimini da 8 e boldum. Sutude ayni sekilde... Yalniz pisirirken uste yakin koyunca altta kek olusmadi ama ustunde daha sert bir kabuk olustu. Yani size tavsiyem firinin en altini kullanmaniz ki tabaninda kek olussun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012