20 Mart 2012 Salı

Acma Kofte



 



Malzemeler:
 1 kg dana ve kuzu karışık kıyma
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasığı kimyon

Tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı:Kıymanın üzerine 1 yumurta kırılır ve pulbiber, karabiber,kimyon, tuz ve  1 paket kabartma tozu ilave edilir. Maydanozlar küçük küçük doğranır. Yarım çay bardağı ayçiçek yağı ve un eklenip yoğrulur. Fazla un katmanıza gerek yok zira parçalara ayırıp açarken gene un katmanız gerekiyor bu seferde unu fazla oluyır o yuzden 1 bardaktan fazla katmayın bence. Daha sonra yaklaşık 25 gramlık parçalara ayrılır ve yağlanan zemine alınarak oklava ile dilediğiniz büyüklükte açılır. Ben ilk sefer yaptığım için 50 gramlık harcı incecik açtım (Daha ince olsa masadan kalkmıyacaktı) sonra tavada kolay pişsin diye ikiye böldüm (o yüzden 25gr ideal bence)   Tavaya sıvıyağ konur ve köftelerin 2 tarafı kızarıncaya kadar sırası ile pişirilir. 


Tarif Kanal D Mutfagim programinda alintidir, tarifin orjinal ismi EBEM KOFTESI idi ancak ben bu adi nahos buldugum icin degistirdim

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012