18 Mart 2012 Pazar

Sicak Gusta Tarcinli



MALZEMELER:

Hamur icin:

* 200 gram un
* 50 gram seker
* 1/2 cay kasigi tuz
* 4 cay kasigi kuru maya
* 100 ml ilik sut (yaklasik 38 derece)
* 3 yemek kasigi siviyag
* 1/2 tatli kasigi vanilin
* 1 adet yumurta

Ustu icin :

* 3 corba kasigi tereyagi yada margarin (oda sicakliginda)
* 100 gr esmer seker
* 1 tatli kasigi tarcin

Istege gore ustu icin sus:

* 50 gram pudra sekeri
* 1-2 corba kasigi sut

Yapilisi:

24cm lik yuvarlak borcam yada tepsi yaglanir.

Un,seker ve tuz orta boy kaba konur. Kuru maya 100 gram sutte eritilir daha sonra bu sutlu-maya ile beraber  siviyag,vanillin,yumurta unlu karisima karistirilip guzelce yogurlur.Pisirme kabina alinarak 15 dakika beklenir.

Hamur dinlenirken yag,esmer seker ve tarcin uygun bir kapta catal yardimi ile birbirine karistirilir ve hamurun uzerine elle yada spatula yardimi ile yayilir.
Firin 170 dereceye ayarlanip sogukken tepsi firina konulur, yaklasik 30 dakika yeterli uzerindeki malzeme iyice esmerlesmesi lazim. Firindan cikartilip 30 dakika dinlendirilir


Sicak yemeniz tavsiye olur. Yaninda dondurma super oluyor...Dilerseniz mikrodalga da isitabilirsiniz daha sonra...

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012