4 Nisan 2010 Pazar

ELMALI KURABİYE



Elmalı kurabiyeyi ilk kez annemle birlikte gittiğimiz bir komşumuzda yemiştim, 7-8 yaşlarındayken. O ne kadar lezzetli birşeydi öyle, ama çocukken bize ''misafirlikte yediğin birşeyden - çok beğensen bile- ev sahibi ikram etmeden tekrar istenmez'' kuralı sıkı sıkı tenbihlendiği için ikinciyi isteyememiş ve yediğim kurabiyenin tadı damağımda, eve dönmüştüm:)


Malzemeler

150 gr yumuşatılmış tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi; 3 elma
2 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı tozşeker

Üzeri için; 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Elmaları soyup, rendeledim, şekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavurdum. Tarçın ekleyip, soğumaya bıraktım.

Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yaptım. Hamuru 5 parçaya ayırıp, 30-35 cm açtım ve kestim. Elmalı harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sardım. Pişirme kağıdı serdiğim tepside, 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirdim. Sıcakken pudra şekerine batırdım.
(Kurabiyeyi tepsiden çıkarırken kırılmaması için, pişirme kağıdı kullanmanızı tavsiye ederim)

Tarif MUTFAK GUNCESI sitesinden alintidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012