23 Nisan 2013 Salı

Profiterol


Malzemeler:

Hamur icin;
- 1 su bardagi su
- 1 su bardagi un
- 125 gram tereyagi
- 3 yumurta

Ic krema icin;
- 2.5 su bardagi sut
- 1 Su bardagi seker
- 1 Su bardagi un
- 1 Yumurta
- 1 paket vanilya

Cikolata sos;
- 2 Su bardagi sut
- 2 Su bardagi seker
- 2 Yemek kasigi nisasta
- 2 Yumurta
- 3 Corba kasigi kakao

Hamurun yapilisi;

Su ve tereyagi uygun bir kapta atese konularak yagin erimesi saglanir. Ocaktan alinarak un bir seferde eklenir ve surekli kartistirilir.Tekrar kisik atese konularak yaklasik 5dk kadar surekli karistirilarak pisirilir. Hamur tencerenin kenarlarindan kolayca ayrilabilecek kivama geldiginde tencere ocaktan alinir ve 2-3 dakika ilimasi beklenir. Firin 180 dereyece ayarlanarak isitilir
Daha sonra yumurtalar teker teker ilave edilir ve hizli sekilde karistirilir. Dinlenmek uzere kenara alinir.

Ic krema icin tum malzemeler uygun bir kaba konularak atese konulur. Kaynama noktasina yaklasinca krema baya yogunlasmis olur ve icine  vanilya ilave edilerek atesten alinir ve sogumaya birakilir. 

Hamur harcini dilerseniz sikma torbasi yada tatli kasigi yardimi ile onceden hafif yaglanmis tepsiye aralikli sekilde konulur. 40dk firinda pisilir

Cikolata sos icin  sut ve seker kaynatilir. Biraz ilik sut icinde nisasta eritilir kaynayan sute ilave edilir. Ardindan kakao eklenir ve ocaktan alinir. Biraz iliyinca icine yumurtalar ilave edilir ve surekli karistilir. Tekrar ocaga konularak sos tamamlanir. Sogumasi icin kenara alinir.

Pisen hamurlar firindan cikarilarak hemen altlari delineren iclerindeki hava cikarilir ki sonmesinler. Ve sogumasi beklenir.

Soguyan ic kremayi isterseniz sikma torbasi ile actigimiz deliklerden profiterollerin iclerine tek tek doldurulur.
Hepsi bitince uygun bir tabaga dizilir uzerine cikolata sos dokulur. Ve buzdolabinda sogumaya birakilir.

Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012