7 Nisan 2013 Pazar

Cikolata dolgulu doughnuts




50 gr toz seker
150 ml sut
15 gr yas maya
50 gr tereyagı yada margarın
Bır cımdık tuz
2 Yumurta sarısı

Dolgu Malzemesı ıcın:
120ml krema
1 yemek kasıgı bal
120 gr cıkolata
30gr tereyagı

Yapılısı:
Sutun ıcıne seker katılarak erıyınceye kadar ısıtılır. Ilık sutun yarısı yas mayaya eklenır. Baska bır kapta  un elenır ıcıne bır tutam tuz.yumurta sarıları ılave edılır. Kalan sut ve mayada eklenerek yogurulur. Gerekırse cok az daha un ılave edılıp hafıf yapıskan bır hamur elde edılır. Bu hamur 90 dk dınlendırılır. Hamur dınlernırken  krema bır kapta ısıtılıt ıcıne bal eklenır. Kaynayana kadar ocakta tutulur. Baska bır kaba cıkolata ve margarın konulur uzerıne sıcak krema dokulerek tamamen erımesı saglanır. Iyıce karıstırılır ve buzdolabında sogutulut.
90 dk sonunda hamur hafıf unlanmıs tezgaha alınır yogrulmadan 2cm kalınlıgında acılır. Once uzun ınce 3 serıde bolunur. Her serıtte 4 de bolunerek 12 parca hamur elde edılır. 30 dk daha dınlendırılır.

Bır kaba pudra sekerı ve tarcın karısımı konulur ve ıyıce karıstırılır.

Dınlenen hamurlar kızgın yag konulmus tavada ıkı  tarafıda kızarana kadar ucerlı gruplar halında kızartılır.
Kızaran hamurlar hemen tarcın karısımına alınır ustlerı bu karısım ıle kaplanır fazlası sılkılır.

Sıkma posetı yada sosluk yardımı ıle cıkolata karısımı  hamurun ıcıne doldurulur.


Afıyetle yenır...

Afyon da tatıl yapan sevdıklerıme gelsın. Sayenızde seker komasına gırıcem :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012