25 Mayıs 2012 Cuma

Peynirli Enginar



Malzemeler

-2 adet ufak enginar
-Kasar peyniri (yada yagli beyaz peynir)
-Sarimsak
-Zeytin yagi
-Tuz
-Karabiber

Yapilisi:

Firini 200 dereceye ayarlayin.

Enginarlarinizi iri ise 4 e bolun kucuk ise 2 ye bolun ortalarindaki tuyleri kasik yardimi ile . Enginarlari kararmamasi icin limonlu suda bekletmeniz gerektigini unutmayin. Kaynar suda yumusayincaya kadar enginarlarinizi kaynatin. Daha sonra sok sogutma icin buzlu suya atin,boylece renkleri daha canli olacaktir. Kalin yapraklari cekerek ayirmanizi oneririm. Daha sonra enginarlari firin tepsisine dizin uzezlerine zeytinyagi gezdirin,tuz,karabiber ve ince ince dilimlenmis sarimsaklari ekleyin en son olarak kasar peynirini rendeleyip enginarlarin uzerine serpin.

Firinda enginarlarin ustundeki peynirler eriyinceye kadar pisirin...

Tarif ve gorsel Proud Italian Cook sitesinden alintidir

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Kolay Incirli Dondurma





Malzemeler:
- 30 adet kuru incir
- 1 litre sut
- 1 su bardagi seker

Yapilisi:

Incirler ince ince kiyilir.Uzerlerine sut ve seker ilave edilerek kaynatilir,sonra ILIK bir yerde yarim saat dinlendirilir.Fazla kalin olamayacak sekilde bir kaba alinir.Daha sonra buzdolabinin buzluk kisminda en az 12 saat donmasi icin beklenir.

Muhtesem lezzetli bir tatli oluyor yapmanizi siddetle tavsiye ederim...  

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Kolay Ayva Tatlisi

Aksam caniniz tatli cekti ise ama oyle uzun uzadiya ugrasmakda istemiyorsaniz bu tarifi 10 dakika icinde hazirlayip yiyebilirsiniz

Malzemeler:

-1 Ayva (yada Elma)
-Yarim cay kasigi tarcin
-4 adet cevizin ici
-2 adet incir
-1 tatli kasigi bal

Yapilisi:

Ayvalari ortadan ikiye bolup iclerini temizliyoruz. Daha sonra iclerine tarcin paylastirip hafifce ovuyoruz. Incir ve cevizleri ince ince kiyiyoruz. Tarcinli ayvalarin icine bu malzemeyi doldurup uzerlerine bal dokuyoruz ve birer tatli kasigi suyuda ilave edip mikrodalga firinda 5 dakika kadar yuksek seviyede pisiriyoruz. Yumusakliklari kontrol edip gerekirse biraz daha (dusuk seviyede) pisiriyoruz. Varsa uzerine kaymak falanda koyabilirsiniz...

NOT: Firindan ciktiginda cok sicak olabilir,sogumasini bekleyin derim...        

4 Mayıs 2012 Cuma

Isirgan Unlama

Malzemeler:

-1 demet isirgan
-1 cay bardagi un
-2 cay bardagi sut
-3 yemek kasigi tereyagi
-1 yemek kasigi nane
-3 dis sarimsak

Yapilisi:

Isirganlari sirkeli suda yarim saat bekletin. Daha sonra suzup buyukce bir tencereye koyun icine tuz ilave edin ve yumusayincaya kadar kaynatin. Haslanan isirganlarin kalin dallarini ayiklayin daha sonra tel suzgec yardimi ile ezin. Mumkun oldukca az puturlu bir pure elde etmeniz lazim. Icine 1 cay bardagi sut eklenip kaynatin. Bu arada 1 cay bardak sutte unu eritin. Topaklanmamasi icin bu karisimida suzgecten gecirmenizi tavsiye ederim. Bu karisimi direk isirganin ustune dokecegiz ve surekli karistirarak muhallebi kivami elde ediyoruz. Tereyagini eritip icine ince kiydigimiz sarimsaklari ekliyoruz biraz kavurduktan sonra uzerine naneleride ilave ediyoruz. Tereyagini sicak unlu isirgan karisimina ilave edip karistiriyoruz...

Afiyet olsun...  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012