Sevinc halamdan aldigim Hashasli kek(Revani) tarifi
Revani icin malzeme
3 Yumurta
1 Su bardagi seker
1 Su bardagi sivi yag
1 Su bardagi irmik
1 Su bardagi hashas tohumu
2 Su bardagi un
2 tane kabartma tozu
1 paket vanilya
Serbeti icin
3 Su bardagi su
1 Su bardagi seker
1-2 Damla limon suyu
Ustu icin
1 paket krem santi
Sut
Oncelikle serbet malzemelerini bir tencerede kaynatip,sogutun...
Kek malzemeleri kek gibi yogurulur. Once Yumurta,seker ve yag cirpilir daha sonra kalan malzeme eklenerek karistirilir. Daha sonra borcama alinarak onceden 200 c de isitilmis firinda pisirilir. Yaklasik 45 dk da olmasi lazim ama siz gene de 30 dakika sonra pisip pismedigini kontrol edin. Kontrollu sekilde pisirin.
Firindan cikartip sogutmasini bekleyin
Soguk serbeti sogumus keke dokun ustunude krem santi ile susleyin buzdolabinda 2-3 saat bekletin. Daha sonra afiyetle yiyin....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder