16 Şubat 2011 Çarşamba

Hashasli Revani (Kek)



Sevinc halamdan aldigim Hashasli kek(Revani) tarifi

Revani icin malzeme

3 Yumurta
1 Su bardagi seker
1 Su bardagi sivi yag
1 Su bardagi irmik
1 Su bardagi hashas tohumu
2 Su bardagi un
2 tane kabartma tozu
1 paket vanilya


Serbeti icin

3 Su bardagi su
1 Su bardagi seker
1-2 Damla limon suyu


Ustu icin

1 paket krem santi
Sut

Oncelikle serbet malzemelerini bir tencerede kaynatip,sogutun...

Kek malzemeleri kek gibi yogurulur. Once Yumurta,seker ve yag cirpilir daha sonra kalan malzeme eklenerek karistirilir. Daha sonra borcama alinarak onceden 200 c de isitilmis firinda pisirilir. Yaklasik 45 dk da olmasi lazim ama siz gene de 30 dakika sonra pisip pismedigini kontrol edin. Kontrollu sekilde pisirin.
Firindan cikartip sogutmasini bekleyin

Soguk serbeti sogumus keke dokun ustunude krem santi ile susleyin buzdolabinda 2-3 saat bekletin. Daha sonra afiyetle yiyin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012