Tarifi çoğu zamanki gibi ANNEM den aldım...

MALZEME:
1 kg kereviz
1-2 adet soğan
Zeytinyağı
1 adet portakal
Yapılışı
Kerevizleri güzelce soyun (Biolog bir arkadaşım benim az soyduğumu söylemişti ki ben genelde kalın soyar(d)ım!!!) küp küp kesin ve suda bekletin ki sararmasın...
Soğanları piyazlık doğrayın ve zeytin yağında kısık ateşte kavurun. Kerevizleride ekleyin ve kısa bir süre soğanlı yağlı karışımda çevirin üzerine 1 portakalın suyunu ekleyin kapağını kapatıp arada karıştırarak pişmesini bekleyin. Kerevizler yumuşayınca altını kapatın. Dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk yiyebilirsiniz. (Piştikten 2 gün sonra enfes olur yemesi...)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder