30 Ocak 2013 Çarşamba

Challah




Bu tarifi cikartmak icin tam 5 kitabtaki tarifleri karsilastirdim. Bana en mantikli tarifi ve fotograflarini sizlerle paylasiyorum.

Malzemeler:

- 500 gr un
-50 gr seker
-10 gr tuz
-180ml ilik su
-1 paket instant maya
-2 yumurta
-30 gr tereyagi
-50ml ilik sut

Ustu icin
-Susam
-Hashas tohumu
-2 yumurta


Yapilisi:

500 gr unun bir tarafina tuz,seker diger tarafina maya eklenir (Tuz instant mayanin kabarmasini engeller mumkunse sivi ile temas etmeden tuzla temas etmesi istenmez!) Su,sut eklenir karistirilir. Yumurtalar cirpilir ve eritilip ilitilmis tereyagi  ile beraber harca eklenir. Guzelce yogurulur yjklasik 5 dk kadar.Gerekirse un ilave edin ama cok fazla olmasin. Homojen bir hamur elde etmeniz gerekli ve bir kaba konularak uzeri havlu yada strec film ile ortulup en az 2 saat beklenir ta ki hamur iki katina cikana kadar.

Hamurun havasi alinir ve her biri 110ser gramlik 8 parcaya ayrilir. parcalar mumkun oldugunca ince ve birbirine esit uzunlukta rulolar yapilir.

3 u asagidaki gibi orulur

  














5 li olanda asagidaki gibi orulur












Sonucta soyle iki parca elde edilir




5 li olanin ortasina oklava ile yuva yapilir.


3 lu parca 5 li parcanin ortasina yerlestirlir




Bu sekilde en az 60 dakika bekletilir ta ki hamur tekrar kabarana kadar. Bu arada 1 yumurta ve ikincinin sadece sarisina 1 tatli kasigi su ve bir cimdik tuz ilave edilir ve cirpilir 30 dakika dinlendirilir. Firin 180 dereceye getilrir .Yumurtali harc Challah`in ustune surulur. Uzerne susam ve hashas tohumu serpilerek firinda 30 dakika kadar arada kotrol edilerek pisirilir...

Afiyet olsun



28 Ocak 2013 Pazartesi

Sutlac

Farkli bir sutlac denemek isteyenlere enfes lezzetli bir sutlac tarifi.

Malzemeler
- 1 lt sut
- 200 gram seker
- 50 gr nisasta
- 1 cay bardagi pirinc
- 1 Tarcin cubugu
- 3-4 adet karanfil
- 3-4 adet kakule
- 1 limon

Yapilisi:

Tarcin cubugu kirilip,karanfil baslarindaki toplar ezilerek sapi ile birlikte, kakule ici acilarak tencereye konulur.1 dakika kadar tencerede kavrulur (Bu sirada inanilmaz bir koku cikiyor bu tarifi aldigim Gordon Ramsays tarifinde ilk gordugumde acikcasi gereksiz gelmis idi ama bence muhakkak deneyin, ha sartmi - Degil!)
Baharatlarin ustune 1 lt sutun yarim bardagi haric hepsi eklenip uzerine limonun yarisinin kabugu rendelenip  kisik ateste kaynamaya birakilir
Bu arada pirinclerde bol su eklenerek ayri bir tencerede kaynatilir ta ki pirinc taneleri yumusayincaya kadar.
Yarim bardak sutun ustune 50 gr nisasta eklenir ve karistirlir. Sut kaynayinca bir suzgec yardimi ile suzulur icindeki taneler elenir.

Sut tekrar atese konulur tekrar kaynatilir. Sicak sutten bir miktar alinaran nisastali sut bir nebze ilitilir. Daha sonra kaynayan sute eklenir. Yogunlugu artinca pirincler ilave edilir. Kalan limonun kabuklari da rendelenip ocaktan alinir. Hemen ufak kaplara paylastirilir,ister sicak ister soguyuncaya kadar disarda,soguduktan sonra buzdolabinda bekletilir ve soguk yenilir. 

Gorunusu sade sutlactan farksiz ama tadi inanilmaz guzel bir sutlac...

1 Ocak 2013 Salı

Popover

Malzemeler:
- 2 yumurta
-200 ml sut
-100 gram un
-15 gr margarin
-2 cay kasigi tuz
-1 cimdik seker

Yapilisi:
Firin 220 dereceye ayarlanirFirin tepsisi de firina konulur zira karisimi dokerken tepsinin sicak olmasi lazim
Yumurta ve ilik sut iyice cirpilir icine eritilmis tereyagi tuz ve seker eklenir,karistirilir. Uzerine un elenerek ilave edilir ve homojen oluncaya kadar karistirilir.

Tum karisim elekten gecirilir ki icinde varsa topak kalmasin.

Muffin kabi guzelce yaglanir ki yapismasin
Gorsel www.theaprongal.com sitesinden alintidir

Haznelerin yarisi dolacak sekilde doldurulur ve firinda 30-35 dakika pisirilir. Dilerseniz hamurlarin ortasina rendelenmis kasar da koyabilirsiniz. Uzerleri kizaran Popoverler firindan cikartilir ve iclerindeki sicak hava kurdan yardimi ile bosalitilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012