22 Şubat 2012 Çarşamba

SOS`lar

Yemeklerde,salatalarda ve tatlilarda son bitirici vurus icin soslar cok onemli bence, bu yuzden bende soslar icin ayri bir sayfa actim ki. Yemek tarifleri ile karismasin diye hem boylece gonderme yapmasida kolay olacak,bulmasida...

Ilk sos Refika`dan elbette I-Phone uma her pazar 13.30 Mucize Lezzetler icin hemde her cumartesi 12.00 Badem icinde bir Omur icin alarm kurdum sizlerede siddetle tavsiye ederim bu programlari kacirmamanizi yada internetten takip etmenizi...

17 Şubat 2012 Cuma

Supriz minik kekler

 



MALZEMELER (18 tane kek icin)

Kek için:
3 adet yumurta,
6 kahve fincanı toz şeker, 
3 fincan sıvıyağ, 
3 fincan soda veya gazoz, 
6 fincan un, 
1 paket kabartma tozu, 
1 paket vanilya, 
2 yk. kakao.
1 cay kasigi tarcin
1 kahve fincani hindistan cevizi

İç dolgu için:
 100gr labne peyniri
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı toz şeker 
 HAZIRLANIŞI:
Labne penir, hindistan cevizi ve toz şekerle güzelce karıştırılır. Küçük parçalara bölünerek yuvarlanarak ufak toplar elde edilir.Ben 18 top elde ettim,dilerseniz bu sayıyı arttırabilir yada azaltabilirsinizBu karışımı kullanana kadar dolapta saklayabilirsiniz...
 

Öncelikle fırını 150 dereceye gelmesi için çalıştırıypruz 
Daha sonra yumurta ve şeker iyice çırpılır ve diğer kalan malzemelerde eklenerek akışkan bir karışım elde edilir.(Eğer fazla cıvık olursa un ekleyebilirsiniz yada katı oldu ise süt ile istediğiniz kıvama getirebilirsiniz) Muffin (top kek) kalıplarının (benimki altılı idi o yüzden 3 seferde pişirdim) içine yerleştirdiğimiz küçük kek kağıtlarına bir yemek kaşığı koyup tam ortasına bir tane topcuk yerleştirdikten sonra bir yemek kaşığı daha kek hamurundan döküyoruz(Kalıbın 3/5i dolmasi lazım yoksa kabarınca taşıyor).Tüm bölmeler harçla dolduğunda önceden ısıttığımız fırında pişene kadar tutuyoruz. Arada çıkartıp kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Pişen kekleri kalıptan alıp yeni kek kalıpları koyarak işlemi tekrarladım. En sonunda elimde içine koyacak dolgu kalmadı ama kakaolu karışımım vardı bende sade yaptım o da gayet güzel oldu.

En sonda üstlerini pudra şekeri ve tarçınla süsledim. 

 
Dilerseniz kekin içine damla çikolata yada tarçın koyabilirsiniz....


Tarifin orjinalı Muko`nun yasamasebeplerim blogundan alıntıdır...

16 Şubat 2012 Perşembe

Kibris Tatlisi

Tarifi cok degerli bir ablamdan aldim. Bana verdigi kagittan da tarifin asil kaynagini buldum. Acikcasi ben tattigimda bayildim. En kisa zamanda yapip kendi yaptigimin fotografinida sizlerle paylasacagim...
MALZEMELER: 
- 3 adet yumurta 
- yarım su bardağı şeker 
- yarım su bardağı sıvıyağ1 su bardagı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi 
- 1paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta 
- yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya 
- 1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı  şeker
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer  malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Tarifin orjinalı Muko`nun yasamasebeplerim blogundan alıntıdır

14 Şubat 2012 Salı

Balli Tavuk


Malzemeler:

-3 adet tavuk gogsu
-2 yemek kasigi bal
-1 adet portakal suyu
-3 yemek kasigi soya sosu
-3 yemek kasigi zeytinyagi
-1 cay kasigi zencefil
-4 cay kasigi hardal (Ben toz hardal kullandim)
-3 dis sarimsak
-1 yemek kasigi susam
-Tuz,Karabiber

Tarif:

Tavuklar parmak seklinde dogranir. Portakal suyu,dovulmus sarimsak, siviyag, soya sosu, bal, hardal, zencefil, tuz, karabiber karistirilir ve tum malzemeler birlikte 10 dakika dinlendirilir. Karisimi yapismaz bir tavaya akarak suyunu cekene kadar pisirilir.
En son ustune susam eklenir
Ve afiyetle yenir

Tarif Yemek Name nin 2008 Temmuz sayisindan alintidir...

Kereviz Corbasi



Malzemeler:
-2 adet kereviz
-1 adet patates
-1 adet kuru sogan
-1 adet havuc
-1 corba kasigi un
-1 adet limon
-Zeytinyagi
-Tuz

1-1.5 litre su kaynatin bu arada Kerevizleri ufak kupler seklinde dograyin.Patates,havuc rendelenir. Sogan kalin halkalar seklinde dogranir. Tum bu malzemeler kaynayan suda 15-20 dakika kadar kaynatilir. Bu arada zeytin yagi tavada kizdirilir icine un eklenerek kavrulur. Unun rengi hafif koyulasinca haslama suyundan biraz unun ustune alinip bulamac elde edilir ve bu bulamac yavas yavas kaynayan sebzelere eklenir. Son olarakda tuz ve limon sikilarak suyu corbaya eklenir.

Afiyet olsun

Tarifin orjinali almaniniz siddetle tavsiye ettigim Refika`nin mutfagi blogunun "Yeni Istanbul`da yasam ve yemek uzerine tarifler" kitabindan

11 Şubat 2012 Cumartesi

Bal kabakli pirinc pilavi










Malzemeler:
-200 gr bal kabagi
-2 su bardagi pirinc
-1 adet orta boy sogan
-Zeytin yagi
-Sicak su
-Karanfil
-Tuz
-Karabiber

Tarifi:
Oncelikle kabaklarin kabuklari temizlenir daha sonra kup seker buyuklugunde parcalanir. Zeytin yaginda az kavrulur  ve uzerini az gececek kadar sicak su ile  yumusayincaya kadar haslanir (biraz buyuk bir tencere secin zira bu malzemenin ustune pirincler eklenecek). Bu arada soganlar yemeklik dogranir ve baska bir tencerede zeytin yagi ile pembelesinceye kadar kavrulur uzerine pirincler,tuz,karabiber eklenerek kavrulmaya devam edilir. daha sonra  kabaklar altta kalacak sekilde pirincler eklenir ve suyu tamamlanir icinede 2-3 tane karanfil atilir. Orta ateste pirincler pisene kadar arada kontrol edilir gerekirse su eklenir...

Ozellikle  Balli soyasoslu tavuk ile super oluyor

8 Şubat 2012 Çarşamba

Baharatli Sicak Cikolata






Malzeme:
-1 fincan sut
-15gr bitter cikolata
-15gr sutlu cikolata
-1/2 cay kasigi tarcin
-1/2 cay kasigi toz zencefil
-1/2 cay kasigi toz kirmizi biber (Ben evde sadece acisi oldugu icin onu kullandim ama sonuc muazzam)
-Muskat rendesi
1 cay kasigi kakao

Butun malzeme buyukce bir cezveye konulup,surekli karistirilarak kaynatilir. Cikolatayi isteginize gore arttirip azaltabilirsiniz, keza baharatlari da ayni sekilde yapabilirsiniz...

7 Şubat 2012 Salı

Toyga Corbasi



Malzemeler:

-1 su bardagi bugday
-1 su bardagi yogurt
-1 adet yumurta
-1 cay bardagi un
-1.5lt sut
-2 yemek kasigi tereyagi
-Nane
-Kirmizi toz biber
-Tuz


Bir gece onceden islatilan bugdaylar yumusayana kadar haslanir. Un,yogurt ve sut cirpililarak kaynatilir daha sonra haslanmis bugday ve tuz eklenerek kivama gelene kadar kaynatilir.
Bir tavada tereyagi kizdirilir kirmizi niber ve nane eklenir.
Corbanin ustune bu karisim dokulur.


1 Şubat 2012 Çarşamba

Balli Soya Soslu Tavuk


Malzemeler:
4 adet Bagget
1 yemek kasigi bal
1 yemek kasigi soya sosu
2 adet orta boy Patates
1 adet orta boy Sogan
Zeytinyagi

Tarifi:
Bagetler kaynar suda 2 dakika bekletip çıkartın. Peçete havlu ile etraflarini iyice kurulayıp, kenarda kuruması için 1 gün bekletin.
Tavuk ne kadar çok kurursa sosunu iyice içine alacak ve tavukların derisi çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Patatesleri soyup buyuk parcalar halinde dograyin sogani ben 4 parcaya boldum ve kalin halkalar elde ettim

Var ise güveç bir kaba, yoksa cam bir kabın içine (yağlı kağıt sermenizi öneririm zira sonra temizlemesi epey zor oluyor) azcik zeytin yagi gezdirin ve patatesleri ve sogalari tek sira dizin...
1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı soya sosunu iyice karıştırın, öncelikle bagetlerin derilerinin altına bu karışımdan yedirerek sürün. Ete bıçakla birkaç çizik atıp, parmaklarınızla iyice ete girecek şekilde sürün ki sos iyice nüfuz etsin içine. Tavuğun derisi üzerine bu sostan olabildiğince sürmeniz lezzetin kaynağı burası. Pişerken tavuk derisinin yağı ile beraber bu sos patate ve soganlarin üzerine doğru akacak ballı, soyalı lezzet aklınızı başınızdan uçuracak bir hal alacak.
Fırınınızı 145 dereceye ayarlayın ve tavuğunuzu 1 saat 30 dakika bu ısıda pişirin. Üstünün nar gibi piştiğini göreceksiniz, pestilin akıllara zarar görüntüsü ise yüzünüzü güldürecek.

Ozellikle Bal kabakli pilavla super oluyor...

Tarifin orjinalı Refikanin mutfagindan.Aslında tarifi Hurriyetin pazar ekinde okumuştum ben baya bi modifiye ettim..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012