25 Haziran 2011 Cumartesi

Meyve sulu Muhallebi

Muhallebi icin: 1 Litre sut - 5.5 tepeleme yemek kasigi bugday nisastasi - 5 yemek kasigi tozseker - 1 paket vanilya - Istege bagli Tarcin Uzeri icin: 2 su bardagi visne suyu(Herhangi bir mevyesuyuda olabilir) - 2 tepeleme yemek kasigi bugday nisastasi - 3 yemek kasigi tozseker

Yapilisi

-Sut,bugday,tozseker,vanilya orta boy bir tencereye koyun,Kisik ateste tahta bir kasikla surekli karistirarak muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin.Kaynamaya baslasiktan 2-3 dakika sonra ocaktan alin

-Muhallebiyi kaplarin icine paylastirin (ustunde sos icin yer kalsin!) Sogumasi icin buzdolabina koyup 1 saat bekletin.

-Diger tarafta sos icin visne suyunu kucuk bir tencereye koyun. Nisasta ve tozsekeri ekleyip (dilediginiz kadar tarcin ekleyebilirsiniz) kisik atesin uzerinde kaynayana kadar surekli karistirarak pisirin.

-Kaynamaya baslayinca yogunluguna gore dilerseniz hemen alabilirsiniz yada biraz daha ocakta tutabilirsiniz.

-Buzdolabindan tatlilari cikarip uzerine sosunu esit miktarda paylastirin.Tatlilari tekrar buzdolabina koyup sogutun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012