5 Şubat 2010 Cuma

Bal petegi sekerleme

Malzemeler:

3/4 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı süzme bal, 2 çorba kaşığı su, 1 veya 1.5 tatlı kaşığı karbonat.

YapılışıŞ

1-Yağlı mutfak kağıdının üzerini sıvı yağla hafifçe yağlayın.
2-Bir tavaya şeker,bal ve suyu koyun,orta ateş üzerinde hiç karıştırmadan fokurdayana başlayana dek kaynatın.DIKKAT Eğer karıştırırsanız şeker kristalize olur, bunun yerine tavayı çevirerek şekerin karışmasını sağlayın.
3-Şeker kaynayınca önce küçük kabarcıklar çıkacak, sonra kabarcıklar büyüyecek ve giderek şekerin rengi kahverengiye dönmeye başlayacak. Tam açık kahverengi olmaya başladığı an tavayı ateşten çekin ve içine karbonatı atıp hızla karıştırın.Şekerin köpük köpük kabardığını göreceksiniz. Fazla karıştırmayın.
4-Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve kendi kendine yayılmaya bırakın. Kaşık yada benzeri birşeyle sakın yaymaya çalışmayın, yoksa kabarcıklar patlar.
5-Şekerlemeyi soğumaya bırakın. Katı hale gelince elinizle kırarak dilediğiniz boyda parçalara ayırın.
6-Hava geçirmez bir kaba koyup buzdolabında saklayın. Yumuşadıkları zaman tekrar buzdolabına koyup hızla sert hale getirebilirsiniz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012